TRAINING & CREATIE      ACTUEEL      WIE ZIJN WIJ      MISSIE      ARCHIEF      LINKS MAIL ONS      BEL ONS

Mozes, wij komen uit de zee

Met gepaste trots presenteert Collectief Theater Hart u hieronder de mooiste en treffendste beelden uit de voorstelling "Mozes, wij komen uit de zee"

Een jaar lang speelde de voorstelling in asiel- en culturele centra doorheen Vlaanderen en Brussel. Anderstalige nieuwkomers en Nederlandstalige acteurs creëerden onder leiding van regisseur Poppe Boonstra een voorstelling die niemand onberoerd liet.

Over "Mozes, wij komen uit de zee"
Vrij geïnspireerd op het gelijknamige bijbelverhaal, vertrekt “Mozes, wij komen uit de zee” vanuit verschillende vluchtelingenverhalen. Maar daar blijft het niet bij. De voorstelling breekt in de eerste plaats een lans voor een samenleving waarin iedereen welkom is en de kans krijgt om zijn of haar dromen na te streven. Of, zoals één van de acteurs het verwoordt: “Gaan over de mooiste weg die ik zelf kiezen kan.”
Mozes, wij komen uit de zee
Persberichten

'De droom van Mozes' van Collectief Theater Hart

Theater spelen helpt nieuwkomers inburgeren

Getuigenis

"Ik had vanavond het voorrecht om aanwezig te zijn in het opvangcentrum Ter Dennen in Lanaken bij jullie voorstelling 'Mozes, wij komen uit de zee'. Ik was ontzettend aangegrepen door jullie voorstelling en was getuige van wat jullie ook teweeg brachten bij de bewoners van het opvangcentrum. Dit heb ik nooit eerder meegemaakt: wat een kracht, wat een bewogenheid. Als vrijwilligster in het opvangcentrum word ik telkens weer geraakt door de veerkracht van de bewoners. Vandaag hebben jullie dat op een schitterende manier getoond: zó aangrijpend en misschien daardoor ook zo verbindend....het geloof ook in een droom, doorheen alle vallen en opstaan. Blijf ons die droom aub voorspiegelen. Hij is meer dan de moeite waard! Ook jullie missie vind ik hartverwarmend: geen theater over, maar mét vluchtelingen. Wat een ongelooflijke meerwaarde en kracht! De soberheid van decor en kostumering zet de inhoudelijke boodschap nog meer in de verf. Gewoon schitterend!" - F.D.

CTH Mozes

Wij speelden op onderstaande plekken


In asielcentrum te Arendonk op 19/09/2016

CTH Mozes CTH Mozes CTH Mozes CTH Mozes
CTH Mozes CTH Mozes CTH Mozes CTH Mozes

In opvangcentrum te Alsemberg op 07/11/2016

CTH Mozes CTH Mozes CTH Mozes CTH Mozes
CTH Mozes CTH Mozes CTH Mozes CTH Mozes

In opvangcentrum te Lanaken op 21/11/2016

CTH Mozes CTH Mozes CTH Mozes CTH Mozes
CTH Mozes CTH Mozes CTH Mozes CTH Mozes

In opvangcentrum te Broechem op 28/11/2016


In opvangcentrum te Lint op 16/01/2017


In opvangcentrum te Eeklo op 06/02/2017

Bekijk hier de foto's.


In CVO te Antwerpen op 13/03/2017


In HetPaleis te Antwerpen op 14/03/2017


In Cc De Ververij te Ronse op 20/03/2017